7.9.24

Fırdöndü

Aramadı, yazmadı, paylaşımlarımı beğenmedi, komik kedi videoları da göndermedi. E demek ki beni hiç düşünmedi. Ölmüş olabilir mesela. Çünkü yani başka türlü bana bana Bihter'ine bunu nasıl yapar ?? Ay bu başka dizinin repliği. 

Bir jenerasyon çocukluğunda fırdöndü oyununda hepsini al gelmesini bekleyerek geçirdi günlerini. Altında bu mu yatıyor yoksa tamahkarlığın uçsuz bucaksız sınırları mı bilemem ama ekmek değil ki kardeşim karşındaki, insan insan! Hepsini isteyerek, ondan bir parça daha koparmayı düşünerek geçiremezsin zamanını. Geriye ne kalacak mesela? Her trip, her kavga, her iğneleme, her cezalandırma ondan bir şey götürmüyor mu zannediyorsun? 

Senden götürdükleri zaten apaçık ortada. Sormuyor musun kendine hiç; her gün karşındakine kızacak bu kadar çok şey bulurken; nesini seviyorum ben bu adamın ya da kadının diye? Niye kızıyorum ya da gerçekte neye kızgınım, desen cevaba ulaşman daha olası aslında. Çünkü hayatının tam da merkezinde sen olmayan biri duruyor. Bambaşka bir çocukluk, gençlik ve belki de yetişkinlik yaşamış bir insan o. Senden önceki hayatını silip atsın istiyorsun ya, o senin dediğin filmlerde olabilir ancak, onlar da imdb'de bile yüksek puan almıyor. Eternal Sunshine of the Spotless Mind başka be cicim, o film bambaşka bir şey anlatıyor zaten. İstersen Men In Black'teki gibi her gün silelim herkesin hafızasını! O zaman unutabileceği diğer şeyleri kaldırabilecek mi prenses bünyen? Adın, doğum günün, bilmem ne dönümünüz, en sevdiğin çizgi film karakteri, maziniz..? Pek sanmıyorum be canım. 

Yıpranmış saçlarının uçlarını tamir eder gibi edemiyorsun ilişkileri. İki maske, bir keratin, saatlerce kuaför dedikodusu ve yanık kokusu ile 'hiç olmamış gibi' olmuyor. İlla ki çıkıyor dipleri. Elindeki kilden bir çamur olmadığı gibi, sen de heykeltıraş değilsin. Dönüştürmek, şekillendirmek, değiştirmek senin işin değil. Karşındaki insana yontulacak tomruk gözüyle bakıyorsan, nesini seviyorsun zaten ben bunu anlamıyorum. Olduğu ve geldiği gibi yaşamak gerek hayatı ve insanları. 

Çok sevip paylaştığın akışta kal, cesaretin varsa çırılçıplak kal da bekle bakalım, sen neye dönüşüyorsun.